Новини

Материалов за текущий период нет.

Напишіть нам

Зворотній за'язок

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Наше опитування

Яка професія Вам подобається?
Всього відповідей: 301

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Наша кнопка

Білоцерківське ВПУ БС




Вівторок, 18.06.2019, 08:40
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
ДПТНЗ "Білоцерківське вище професійне училище
будівництва та сервісу"
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід
Декада кулінарних професій


Декада кулінарних професій

З 19 листопада по 4 грудня 2018 року в ДПТНЗ «Білоцерківське вище професійне училище будівництва і сервісу» проходила декада кулінарних професій.

Мета проведення декади: розкрити для учнів суть, суспільну значимість, історії розвитку, мистецтво професій кухаря, кондитера, офіціанта, бармена, а також мотивувати їх до успішного навчання та зацікавити обраними професіями.

У цей період в училищі проводилися різні заходи. Майстрами виробничого навчання, викладачами спеціальних дисциплін підготовлені і презентовані професії кухаря, кондитера, офіціанта, бармена; представлені проекти «З глибини століть», «Українські обрядові страви», «Цікаві ресторани світу», «Сучасні бари», «Сучасні кулінарні технології». Прочитані цікаві лекції-презентації: «Технологія приготування їжі – мистецтво», «Мистецтво оформлення страв, кулінарних та кондитерських виробів», «Молекулярна кухня», «Приготування млинців по-сучасному».

Учні 27 групи підготували і представили захоплюючі спектаклі-презентації української, англійської, іспанської, грецької, японської кухонь. Омельчук Яна Вікторівна, майстер виробничого навчання, провела цікавий майстер-клас з приготування ажурних млинців.

Випускник училища, нині шеф-кухар київського ресторану «Блек Маркет», Сидоров Олексій запропонував учням неймовірний майстер-клас з приготування страв за технікою «су-від».

По завершенню декади, проведений конкурс учнів «Розкриємо красу овочів». Учасники конкурсу, переможці внутрішньо групових конкурсів, показали уміння у нарізуванні овочів простими, складними, фігурними формами; проявили творчі здібності у вирізуванні різноманітних квітів та складанні квіткових композицій.

Переможцями конкурсу стали:

І місце – Мейта Марина, учениця 5 групи;

ІІ місце - Сомченко Артур, учень 7 групи та

Тишенко Олена, учениця 8 групи;

ІІІ місце - Олефір Сергій, учень 9 групи,

Ватуля Катерина, учениця 5 групи та

Антоненко Катерина, учениця 6 групи.

Пізнавальну презентацію досягнень випускників училища «Крок за кроком» представила майстер виробничого навчання Сорока Лариса Петрівна, де розкрила, як учні поступово набували професійних умінь і творчих навичок, починаючи з роботи в лабораторіях училища, базах виробничого навчання, здачі пробних екзаменаційних робіт, участі і перемогах в конкурсах професійної майстерності різного рівня.

Отже, декада кулінарних професій дозволила внести цікаві заходи та інноваційні технології до освітнього процесу, вдосконалити організаторські якості майстра виробничого навчання, викладача спеціальних дисциплін та учнів училища. Її проведення дає змогу шліфувати майстерність, проявляти креативність, ініціативу, знайомитися з надбаннями вітчизняного та закордонного куховарства, вивчати стародавні і сучасні рецепти приготування страв і не тільки. І головне – націлити учнів на те, що секрет успіху доступний всім завдяки наполегливій праці та зацікавленості в результатах роботи.

 

 


Вгору
Copyright MyCorp © 2019