Напишіть нам

Зворотній за'язок

Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наше опитування

Яка професія Вам подобається?
Всього відповідей: 412

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Наша кнопка

Білоцерківське ВПУ БС




Середа, 12.05.2021, 11:15
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS
ДПТНЗ "Білоцерківське вище професійне училище
будівництва та сервісу"
Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід
Вісті з уроку


Кейс-урок

«Органічні сполуки і здоров’я людини. Цінність шоколаду»

 

Інтегрований урок — це дійство двох акторів-викладачів. Їхні ролі мають бути чітко розподілені, а сам урок ретельно зрежисерованим. Але, на відміну від акторів театру чи кіно, викладачі взаємодіють з глядачами (учнями). Успіх чи неуспіх уроку багато в чому залежить від дій учнів. Ні для кого не секрет, що сучасне покоління потребує нових знань, вмінь та компетенцій, які часто не може запропонувати освітня система. Саме тому виникла потреба в нових навчальних методах. Кейс-уроки – це навчальний матеріал, структурований в особливому форматі. Він складається з декількох розгорток, які системно відображають розділи навчальної програми, а також суміжну інформацію за межами програмового матеріалу.

Викладачі докладають максимум зусиль, щоб здобувачі освіти були активними учасниками навчального процесу. На інтегрованому уроці хімії та англійської мови, що відбувся 21 березня, учні 5 групи (майбутні кухарі; кондитери) були не тільки активними учасниками освітнього процесу, вони виконували роль деміурга (співавтора) уроку.

Наталія Вікторівна Степаненко, викладач хімії та Олена Василівна Ямкова, викладач англійської мови, запросили колег на кейс-урок «Органічні сполуки і здоров’я людини. Цінність шоколаду». Урок відбувся у формі цікавої кейс-мандрівки. Учні подорожували країнами – «Хімія», «Біологія», «Англійська мова», «Математика», «Історія», «Технологія приготування страв», «Економіка». Кожна зупинка мандрівки була подана у формі обгортки шоколаду: «Історія шоколаду», «Тема шоколаду в мистецтві», «Склад шоколаду», «Шоколад- антидепресант», «Співвідношення ціни і якості».

Учні із задоволенням розгортали кожну обгортку та цікавилися її вмістом.

Приємним сюрпризом стала дегустація торгових марок шоколаду. Всі присутні мали можливість посмакувати ласощами та визначити їхню якість.

Завершальним акордом стала розгортка «Практична частина». Свої вміння готувати гарячий шоколад та розповідати технологію приготування англійською мовою продемонструвала одна з учениць групи. Решта готували смачний напій в домашніх умовах.

Використання кейс-методу відкриває широкий простір для творчості, самостійності, розвиває практичне мислення, уміння аналізувати інформацію, формулювати і розв’язувати проблеми, а також формує життєві компетентності.

 

 


Вгору
Copyright MyCorp © 2021